Tijdelijke verhuizing Muziekcafé De Cactus
“De Cactus kiest het Haze(meijer) pad”


Muziekcafé De Cactus verhuist binnenkort naar een onderkomen in het Hazemeijer-complex in Hengelo. Cactus-ondernemer Erwin Kwakman heeft tot 1 januari 2021 de ruimte gehuurd die voorheen bekend stond als ‘Het Proeflokaal’. Het is de bedoeling dat de verhuizing van tijdelijke aard is. De Cactus aan de Pastoriestraat is vanaf half juli en gedurende de verhuizing gesloten. De geplande optredens tot die tijd gaan wel gewoon door.

Op zaterdag 1 augustus gaan we open als “Muziek- en Proeflokaal De Cactus” en kunnen we de gasten weer verwelkomen en trakteren op bijzondere optredens en gezelligheid. De coronawetgeving en dan vooral de anderhalvemetermaatregel liggen aan het drastische besluit ten grondslag. Kwakman: “Het is voor ons nu onwerkbaar. We hebben bijna geen terras en kunnen maar zo’n 25 mensen in de zaak hebben. We hebben prachtige optredens
in de agenda staan, die kunnen straks veel beter tot hun recht komen.” Het voormalige Proeflokaal, was in gebruik door de Twentse Bierbrouwerij die onlangs elders introk. Kwakman: “We hebben daar veel meer ruimte dan nu, een grote parkeerplaats én een mooi terras. En niet onbelangrijk, het is op slechts 800 meter loopafstand van de Pastoriestraat. Het is de bedoeling dat we alles wat in de agenda staat gewoon door laten gaan. Naast optredens zijn dat ook proeverijen, exposities, bijeenkomsten en privépartijtjes.” Daarvoor slaan verschillende Twentse ondernemers de handen ineen.

Clemens Falkmann (ondernemer van Paviljoen De Ontmoeting) tipte me over deze locatie en we gaan binnenkort de agenda’s naast elkaar leggen om te kijken waar we elkaar kunnen versterken in deze barre tijden. Verder zijn we in overleg met verschillende kleine cateringbedrijfjes die in hetzelfde schuitje zitten, o.a. Vera Koers van Sweet Salt gaat voor heerlijk eten zorgen. De Cactus startte enkele weken geleden met een stream om de optredens in de huiskamers te brengen onder de noemer ‘Worldwide en toch digbie’. Die digitale dienst wordt in de nieuwe situatie voortgezet. “Alleen kan ik straks wel het benodigde aantal mensen bij de optredens toelaten. Ik hoef niet uit te leggen dat we dan ook beter uit de kosten kunnen komen.”
Kwakman benadrukt dat de verhuizing van tijdelijke aard is. “Natuurlijk willen we uiteindelijk terug naar de unieke sfeer van De Cactus aan de Pastoriestraat. Maar niemand weet wanneer de coronaregels, en dan vooral de anderhalvemetermaatregel, worden opgeheven. Ik kan daar niet afhankelijk van zijn. Dus met pijn in het hart verlaten we noodgedwongen het café aan de Pastoriestraat. Hopelijk maar voor een half jaartje besluit Kwakman.
Meer informatie volgt via onze nieuwsbrief, www.decactus.nl en Facebookpagina.

Muziekcafé De Cactus “Het Kleinste Podium van Twente”

Karakteristiek. Stekelig. Overlever. Zomaar wat kernwoorden over de cactus. Wij hebben onze kroeg niet voor niets vernoemd naar deze beroemde plant.
Het ademt de sfeer van een klassieke bruine kroeg. De optredens op ons ‘Kleinste Podium van Twente’ beroeren, raken en prikkelen.


Van oorsprong zijn wij een muziekcafé. Groot, klein, beroemd, beginnend; musici in alle soorten en maten weten ons podium te vinden.
De liveklanken uit de boxen zijn divers. Blues, jazz of rock ’n roll. Pop of klassiek. Latin of Americana. Rockbands of singer-songwriters: er is geen spectrum dat wij niet willen bereiken.
En er is nog veel meer. Wat te denken van toneel, comedy en verhalenvertellers? Het komt allemaal voorbij in ‘De Cactus’.
Kortom: wees welkom, neem plaats aan onze bar en laat je verrassen!
Zie de agenda voor meer informatie over onze openingstijden.

 

Onze visie
Het kleine Cactusteam heeft één ding met elkaar gemeen: een hartstochtelijke liefde voor livemuziek. Ons doel is om artiesten binnen verschillende muziekstijlen de kans te bieden om te schitteren op ons cultuurpodium. Of de muzikanten nou amateurs zijn of professioneel, nationaal of internationaal; we proberen zoveel mogelijk te variëren in het programma. Zo komen we ons diverse publiek, jong én oud, tegemoet.

Zelf optreden

Wil jij zelf spelen in De Cactus? Dan ben je van harte welkom. Een podium zonder artiesten is namelijk geen podium. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om te vragen naar de mogelijkheden. Vermeld in de mail de naam en beschrijving van de act, de beschikbaarheid, waar jullie vandaan komen en stuur een demo, video en/of biografie mee.

Ook kun je elke eerste woensdag van de maand spontaan meespelen met de akoestische jamsessie. Interesse? Kijk op de Facebookpagina.

akoestischejamm

Wanneer er een afspraak gemaakt is ontvangt de artiest een speelovereenkomst waar alle belangrijke informatie over het optreden overzichtelijk staat gemeld. Houd er rekening mee dat de agenda altijd is volgepland. Het kan dus zijn dat we het optreden ver vooruit moeten plannen.

Je eigen feest in De Cactus
Je mag ons podium, het Cactusteam en de fijne sfeer gerust voor een avondje lenen. De Cactus is namelijk een perfecte locatie om iets te vieren. Ons café biedt plaats aan 20 tot 100 personen. De voorwaarden en mogelijkheden bespreken we het liefst onder een kopje koffie. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel +3174 2426259 of +31 6 22889767 om een afspraak te maken.

In verband met onze volle agenda is het wenselijk om het feestje ruim van te voren te plannen.

Vrienden van Cactus Live
Het doel van stichting Vrienden van Cactus Live is om bijzondere livemuziek in Hengelo meer op de kaart te zetten. De stichting organiseert concerten in De Cactus op meerdere momenten per jaar. Ook Vriend worden? klik hier en vind meer informatie en een aanmeldformulier. Je kunt het formulier natuurlijk ook bij ons aan de bar invullen tijdens je volgende bezoek.

The Afterparty
Na een avond gevuld met een knallend optreden of feestje, is het natuurlijk tijd voor The Afterparty! Elke zaterdagavond is iedereen vanaf 23:30 welkom om te dansen en gezellig een drankje te doen. En zolang het nog gezellig is, doen wij de deuren niet dicht. Er staan regelmatig gast-dj’s achter de draaitafel. Bovendien bezitten onze huis-dj’s over een uitgebreide collectie muziek. Kom dus maar op met die verzoekplaatjes!

Prikkels
Prikkels is een initiatief waar verschillende gastsprekers aan het woord komen over telkens een ander thema. De avonden zijn bedoeld om de mensen te prikkelen met andere culturen, indrukwekkende verhalen en gewoonten. Prikkels wordt een keer per maand op woensdag georganiseerd. De entree is gratis. Kom eens langs met een open blik en laat je inspireren!

Social Media
Wij zijn in het trotse bezit van een populaire Facebookpagina waar alle optredens op worden aangekondigd. Bovendien worden er veel filmpjes en foto’s gedeeld door ons én door gasten. Een ideale plek dus als je up-to-date wil blijven en de Cactussfeer wil voelen. Like ons vooral! Daarnaast zijn wij ook actief op andere social media kanalen.

 facebook icon  instagram icon  twitter 2 icon  youtube icon