Anderhalve meter sessies

Cactus Hengelo heeft weer live-muziek met ‘anderhalve meter sessies’

HENGELO - Café De Cactus staat bekend om de vele live-muziek. Maar door de coronacrisis ligt ook dat volkomen stil. Tot maandag, want dan is er weer een live-optreden. Onder de noemer ‘de anderhalve meter sessies'.

Nee, het is geen alternatief voor het gebrek aan inkomsten doordat de horeca voorlopig op slot blijft. Hooguit om de band met de trouwe klanten van het muziekcafé aan de Pastoriestraat te onderhouden. En om de artiesten, die momenteel ook nagenoeg niets te doen hebben, een beetje te steunen. „Het is vooral ludiek bedoeld", zegt eigenaar Erwin Kwakman van De Cactus.

 

Het optreden gebeurt vanuit het café. Zonder publiek. Dat kan een kaartje kopen via eventbrite.nl. Kosten tussen 7,50 en 10 euro. Een kwartier voor aanvang krijgt de virtuele bezoeker een link toegestuurd, waarmee het optreden gedurende 48 uur kan worden bekeken. Volledige bands zitten er niet bij. „Een, twee of hooguit drie personen. Want we houden ons aan de RIVM-regels", zegt Kwakman. Vandaar de ‘anderhalve meter sessies’.
Mystery guest blijft

Songwriter/gitarist Casper van Vulpen bijt maandagavond vanaf 19.30 uur, Tweede Paasdag, het spits af. Hij een neemt een gastmuzikant mee. Wie dat is, wordt pas tijdens de sessie zelf onthuld. „Helemaal passend bij ‘Mystery Monday’, dat we normaal altijd op de tweede maandag van de maand houden.” Later staan nog live streams gepland met onder meer zanger/pianist Hugo Smulling (Killer and the Cool Cats, donderdag 16 april), Ruud Weber en Erwin Nyhoff.

bron: Tubantia