Header-11

Agenda

Mike & the Mellotones & Enrico Crivellaro
Vrijdag 13 December 2019, 21:30
Hits : 196

Mike & the Mellotones with Enricco Crivellaro komen vrijdag 13 december op uitnodiging van Stichting Vrienden van Cactus Live naar De Cactus in Hengelo.

Mike & the Mellotones ft. Enrico Crivellaro

Mike & the Mellotones zijn reeds sinds 1993 een begrip in de Nederlandse bluesmuziek. Dit trio speelde een stijl van blues die nog niet eerder in Nederland op zo’n manier werd gebracht: Texas Blues, compleet met pakken en vetkuiven. Gedurende 10 jaar wisten zij zich omhoog te werken naar de top van de Nederlandse blues-scene, maar ook ver daar-buiten: België, Duitsland, Luxemburg, Zwitserland, Engeland, Ierland - zelfs een enkele keer in Egypte!

Gedurende de eerste 10 jaar van hun bestaan brachten Mike & the Mellotones 5 albums uit, waarop gastbijdrages te horen zijn van de Amerikaanse zanger/gitarist Monster Mike Welch, de Amerikaanse mondharmonicaspeler Jumping Johnny Sansone, Texas Blues-speler Mike Morgan, de Amerikaanse harmonicaspeler Gary Primich, de Australische zanger/gitarist Geoff Achison en de Italiaanse bluesgitarist Enrico Crivellaro.

In 2003 verliet bassist en mede-oprichter van de band Jules van Brakel de band en Mike & the Mellotones besloten verder te gaan als The Mellotones en zich te richten op een combinatie van Southern Rock en Classic Rock. Dit heeft geleid tot het album Not The Same, waarmee de band vooral in Engeland, het land van de rock, veel succes oogste. In 2009 kroop het blues-bloed toch waar het niet gaan kon en keerde de band terug naar zijn muzikale wortels, de Texas Blues.

Helaas heeft de band om medische redenen een aantal jaren stilgelegen, maar sinds 2019 zijn zij met hernieuwde ener-gie - en met Jules weer aan boord! - actief op de Nederlandse podia. De nieuwste Mellotone is gitarist Harm van Essen, een voormalige gitaarleerling van Mike, waardoor de band geen trio meer is maar een viermansformatie. Mike en zijn Mellotones staan klaar om de Nederlandse bluespodia weer onveilig te maken, want de tijd van veilige en gezapige blues moet maar eens voorbij zijn!

Mike & the Mellotones:

Mike Donkers - zang/gitaar

Harm van Essen - gitaar

Jules van Brakel - bas

Rens Hardijzer - drums

Enrico Crivellaro

Enrico Crivellaro is wat Mike betreft de allerbeste blues- en rootsgitarist van heel Europa. Enrico is afkomstig uit Pad-ua, Italië, was als jonge gitarist helemaal weg van Ronnie Earl en Duke Robillard en heeft de stoute schoenen aangetrokken om persoonlijk bij hen te gaan studeren. Enrico heeft ook in Los Angeles gewoond en is daar onder an-dere gitarist geweest van Lester Butler en James Harman. In 2001 werd Enrico door Mike gevraagd om deel uit te maken van de Lester Butler Tribute Band met de Brit Matt Schofield op gitaar, de Nederlander Pieter van der Pluym (Big Pete) op zang/mondharmonica en een Amerikaanse ritmesectie die destijds met Lester heeft gespeeld. Sindsdien zijn Enrico en Mike bevriend met elkaar en hebben ze diverse keren samen gespeeld.

Enrico leeft min of meer vanuit zijn koffer en heeft wereldwijd gespeeld met diverse gerenommeerde blues-muzikanten, waaronder Janiva Magness, Finis Tasby, Brian Templeton, Bruce Katz,en de legendarische mondharmoni-caspeler Lee Oskar, bekend van de jaren ’70-band WAR. Muzikaal is Enrico niet voor één gat te vangen, want hij voelt zich net zo thuis in de jazz als in de blues, maar ook voor country, funk en zydeco draait hij zijn hand niet om. Met Mike & the Mellotones kan Enrico echter ongegeneerd los gaan in de Texas Blues. Mike en Enrico spreken dezelfde muzikale taal en de interactie op het podium tussen die twee is een beleving op zich! De nieuwe Mellotone Harm zal geen onderdeel uitmaken van de band, maar een gastrol hier en daar tijdens een optreden is natuurlijk niet ondenkbaar...

toegang 10,00 euro

logo 2017

 

Met trots

Zaterdag 22 februari
John Hayes Project

Scoor hier je Tickets!

Wat gaan we doen

woensdag 19 februari
aanvang: 20:30 uur

De Dijk Undercover Tribute

donderdag 20 februari
aanvang: 21:30 uur

John F Klaver Trio (Blues)

vrijdag 21 februari
aanvang: 21:30 uur

Papaformigas

zaterdag 22 februari
aanvang: 15:00 uur

Uppy in "Gallerie"

zaterdag 22 februari
aanvang: 20:30 uur

John Hayes Project

zondag 23 februari
aanvang: 15:00 uur

VvCL presents: MILO

twitter 2 icon facebook icon instagram icon youtube icon

Akoestisch Jammen

woensdag 4 maart
aanvang: 20:30 uur


Akoestische Jam Sessie

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Gesloten
Gesloten
20.00
20.00
20.00
20.00
zie de agenda

Voor besloten groepen zijn wij ook op aangepaste tijden open.

Inschrijven nieuwsbrief

Onze bezoekers

513983
Vandaag65
Gisteren202
Deze week267
Deze maand3024
Alles513983