Header-06

Agenda

Inge van Calkar en She's on Mars (Inhaal dubbel concert)
Vrijdag 15 Maart 2019, 21:30
Hits : 115

Op vrijdag 15 maart komt Inge van Calkar naar het Kleinste Podium van Twente. Afgelopen september moest ze het optreden op het laatste moment wegens ziekte afzeggen, nu dus de herkansing!
En omdat She's on Mars ook flink aan de weg blijft timmeren geven we gelijk de hele avond een herkansing...
Inge van Calkar: Goede titels zijn het halve werk. Ze vertellen in feite het hele verhaal al. Géén enkele andere titel dan Reset had de lading van het tweede album van Inge van Calkar zo goed kunnen dekken als deze. Ze drukte tijdens het maken ervan zonder pardon op de resetknop en gooide het roer finaal om. Eruit gingen de akoestische elementen, erin kwamen de elektronische. Smaken veranderen. Dat hoort bij een muzikale ontwikkeling.

Liever ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Een compleet album is naar de prullenbak verwezen. Op een gegeven moment besluit ze om het over een andere boeg te gaan gooien. Ze mag dan zijn binnengekomen in ons collectieve popgeheugen dankzij haar deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland (2013). Sindsdien zijn haar smaak, stijl en aanpak ingrijpend veranderd. Kan toch? ‘Ik heb altijd al een zwak gehad voor alternative,’ zegt de Groningse. Maar nu pas komt dat er in volle glorie uit.

Gelanceerd door Spotify via de New Music Friday-playlist in Nederland, Duitsland en Zwitserland, sluit een niet onaanzienlijk publiek River, de derde single van het album, meteen in de armen. 30.000 plays can’t be wrong, parafraseren we maar weer eens op de aloude Elvis-slogan. Het wordt ook vrijwel direct herkend door Radio 2, dat de single oppikt. Dat radioballetje gaat rollen op het moment dat Rob Stenders het nummer tot zijn ‘Egotip’ benoemt. Ook bij collega Annemieke Schollaardt is het nummer te vinden op haar A-Lijst op Spotify, waar het ook de New Alternative lijst haalt, alsmede ‘Best of The Week’ bij Deezer NL en Apple FR.

Inge is blij met het resultaat van het album. ‘Het gaat wel lekker ja,’ erkent ze. Op Reset is er eindelijk uitgekomen wat er in haar hoofd zat. ‘Achter elke track op Reset zitten een stuk of vijf, zes nummers die ik weggegooid heb. Ik ben echt rigoureus opnieuw begonnen. Het was geen kwestie van “kill your darlings”, nee alleen het beste mocht op de plaat komen.’ Het album telt in totaal negen tracks. Dat is niet zo gek veel, zou je denken, maar dít is de muziek waar ze helemaal achter staat. ‘Het zijn er eigenlijk zelfs maar acht-en-een-half, want een track is een interlude.’ Ze is er super trots op. En terecht, want met Reset landt ze in het muzieklandschap waar ‘90s icoon PJ Harvey en interessante nieuwlichters als Nadine Shah en Phoebe Bridgers zich ophouden.

De eerste twee singles van Reset eerder dit jaar, I Don’t Mind en Imaginary geven al de toon aan, maar nummer drie River – de meest poppy van het stel - markeert de doorbraak. Die moderne sound heeft ze zichzelf aangeleerd door zelfstandig aan de slag te gaan met het Logic Pro-opnameprogramma van Apple, het vervolg op Garageband voor profs. ‘Daar ben ik eens goed ingedoken. Zo deed ik mijn eigen preproductie.’ Ze kan zo een bijna voltooide productie voorleggen aan producer Freek van der Heide en zijn enthousiaste sidekick Jeroen Sjoers. Gezamenlijk maken ze Reset geheel kloppend.

Maar dat ze nu vooral zelf haar artistieke koers en sound bepaalt, dát laat haar hart sneller tikken. De plaat komt dan ook uit op haar eigen Deer and Forest-label. Die onafhankelijke houding geeft haar ook op het podium zichtbaar meer vrijheid. Dat ziet het publiek, of het nu op het Reeperbahn-festival is in Hamburg of op haar uitgebreide Nederlandse tour met haar band als support van Gare du Nord. ‘Ik durf nu veel meer de artiest te zijn op het podium.’ Voorheen was ze meer een singer-songwriter. Dat imago heeft de immer in wit gehulde Inge nu definitief van zich afgeworpen. Met de muziek zijn ook de gebaren groter geworden. ‘Ik voel me nu ook meer een artiest. Dat is misschien wel de grootste verandering van alles.’

She's on Mars: neemt je mee op reis naar een atmosfeer van akoestische klanken afgewisseld met elektronische invloeden.
Na verschillende projecten en bandwisselingen besluiten Maikel en Martin SHEs ON MARS opnieuw leven in te blazen. Kleiner qua bezetting maar zeker niet qua geluid en bezieling.
Wie blij wordt van SHEs ON MARS zou ook eens een draaibeurt moeten geven aan: Low Roar, Steve Kilbey, Future Islands, RY X en M83.
SHEs ON MARS
Maikel Skaliks – gitaar en vocals
Martin Bosker – bass en backing vocals
Muziekcafé De Cactus, vrijdag 15 maart 2019, deur open en koffie klaar vanaf 20.00uur, showtime 21.30uur.

Entree €5,- geen voorverkoop, kom op tijd: vol=vol

logo 2017

Met trots

Dinsdag 8 oktober
Albert Lee 75th Birthday Tour

Scoor hier je tickets!

Wat gaan we doen

donderdag 20 juni
aanvang: 21:30 uur

Vermuyen Music | Jazz Fusion

vrijdag 21 juni
aanvang: 21:30 uur

John F Klaver Trio (Blues)

zaterdag 22 juni
aanvang: 20:30 uur

Bertolf & Friends in De Cactus

zaterdag 22 juni
aanvang: 23:00 uur

Cactus Swingnight, dansen op het kleinste podium

zondag 23 juni
aanvang: 15:00 uur

Robert Jay's Up North

dinsdag 25 juni
aanvang: 16:00 uur

Besloten feestje

twitter 2 icon facebook icon instagram icon youtube icon

joomla visitors

Cactus swingnight

zaterdag 22 juni
aanvang: 23:00 uur


Cactus Swingnight, dansen op het kleinste podium

Akoestisch Jammen

woensdag 3 juli
aanvang: 20:30 uur


Akoestische Jamsessie

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Gesloten
Gesloten
20.00
20.00
20.00
20.00
zie de agenda

Voor besloten groepen zijn wij ook op aangepaste tijden open.

Inschrijven nieuwsbrief

Onze bezoekers

457484
Vandaag73
Gisteren150
Deze week73
Deze maand2275
Alles457484